Chloortank barstte niet door knal bij Arcelor

Niet een barst in de opslagtank was de oorzaak van gelekte chloor in het zwembad, maar een klein probleem aan de overloopbeveiliging. Toen in de late avond van 25 januari een geweldig luide knal bij ArcelorMittal de halve gemeente uit bed haalde, bleek de ochtend daarna dat een chloortank in het zwembad lekte. Er werd door burgemeester Frank Bruggeman (VLD-SD) een verband gelegd tussen het lek en de trillingen na de harde knallen. “Maar bij navraag bleek dit een probleem met de overloopbeveiliging die net was geplaatst maar nog niet gekeurd”, zegt PVDA-raadslid Dirk Goemaere. “Gewoon een overbodig paniekverhaal waarmee de burgemeester in de krant wou komen.” “Chloor is een gevaarlijk product. Het is beter dat we op veilig spelen en eerst maatregelen nemen. Als het probleem achteraf onschuldiger blijkt dan gevreesd, kunnen we alleen maar blij zijn”, reageerde burgemeester Bruggeman.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160203_02107582

Carnaval keert terug

Om 11.11 uur precies maakte de facebookpagina Carnaval Zelzate bekend dat het heidens feest nieuw leven wordt ingeblazen. ‘Het zal een driedaagse worden’, zegt Kevin De Decker van de werkgroep die in 2014 werd opgericht.

Vorig jaar richtte de werkgroep, in samenwerking met radio ZRO en de Zelzaatse feestcommissie, de party ‘Ge Zijt Van Zelzoate’ in. ‘De party werd zodanig op succes onthaald dat de werkgroep bleef bestaan’, zegt Kevin die vaste DJ is op de lokale Zelzaatse radio.

‘Dit jaar was vooral een jaar van brainstormen’, klinkt het. Uit die sessies kwam het idee om een driedaagse in te richten. In het weekend van 5 tot 7 februari 2016 (zoals de traditie voorschrijft het weekend voor Aswoensdag, nvdr) zal Zelzate terug het middelpunt van verkleedfeestjes zijn. Het volledig programma moet nog worden bekend gemaakt maar toch zijn volgend tipjes van de sluier gelicht.

Op vrijdag zou er, in samenwerking met de Zelzaatse scholen, een kinderstoet doorgaan en op zaterdag zou het kindercarnaval zijn. ‘De volledige programmatie hopen we eind november bekend te kunnen maken’, zegt Kevin.

Provincie tegen dancing in Molenstraat

De deputatie van Oost-Vlaanderen heeft gisteren de door het college verleende bouwvergunning voor de omvorming van een landbouwloods tot dancing vernietigd.

Dance Invest wilde een oude loods in de Molenstraat verbouwen tot evenementenzaal en kreeg daarvoor van het college in mei dit jaar een vergunning. Vele inwoners uit de buurt tekenden verzet aan tegen deze vergunning en gisteren volgde de deputatie de klagers, ‘vooral omdat de loods in een landbouwzone ligt’, zegt provincieraadslid en schepen van Ruimtelijke Ordening Marleen Maenhout (VLD-SD).

Zij en schepen Martin Acke (N-VA) staken nooit onder stoelen of banken dat ook zij tegen dit project waren.

Tweedehandsbeurs Gezinsbond

Nu zaterdag gaat in de gemeentelijke basisschool De Krekel de jaarliljkse tweedehandsbeurs door.

De Gezinsbond nodigt je vriendelijk uit op deze tweedehandsbeurs voor baby- en kinderartikelen, speelgoed en tienerkledij. Verder is er een cafetaria die democratische prijzen hanteert. De beurs gaat door op 3 oktober tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Om je in te schrijven surf je best naar www.gezinsbondzelzate.be.

Doorsteek dicht tussen Oost- en Westkade

Ook al wilde de oppositie een tijdelijke proefopstelling, de meerderheid besliste om een parkdoorsteek aan Gamma definitief te sluiten.

De gemeente gaat een doorsteek tussen de Oostkade en de Westkade definitief sluiten zodat het grote park niet meer onderbroken wordt door een weg.

Op de plaats waar deze verbindingsweg nu nog loopt komen gras, struiken en bomen en komt enkel nog een kronkelende doorsteek voor voetgangers en fietsers. Op die manier wordt de in de jaren zestig gedempte kanaalbedding terug één groene zone tussen de bocht aan de watertoren en de Eurohal aan de verbinding Franz Wittoucklaan en de Groenstraat.