Bereikbaarheid van uw bedrijf

Als knooppunt van diverse grote wegen is Zelzate zeer goed bereikbaar vanuit alle richtingen. Wanneer u van buiten Zelzate komt en u moet het kanaal Gent-Terneuzen oversteken, vermijdt dan de brug en neem de tunnel.

Voor uw werknemers is Zelzate ook via het openbaar vervoer goed bereikbaar. Er zijn goede busverbindingen met Gent, Lokeren, Oostakker, Eeklo en Terneuzen.

Bedrijventerreinen in Zelzate

Rütgers Belgium is historisch reeds lang vergroeid met Zelzate. Het situeert zich tussen de Vredekaai en het kanaal Gent-Terneuzen. Nadien ontwikkelden zich een aantal bedrijvenzones in de gemeente: Karnemelkpolder (in het noorden), Rosteyne (in het zuiden) en Molenstukken in de omgeving van de Wachtebekestraat en Rijkswachtlaan. De meeste Zelzaatse bedrijven en KMO’s bevinden zich in die zones.

Havenbewegwijzering

Aan alle bedrijven in het havengebied is een ‘havennummer’ toegekend en zij worden ook geacht dat te gebruiken. Wegwijzers met de naam van het bedrijf zijn niet toegelaten want dat zorgt enkel voor verwarring. Alle bewegwijzering van de havennummers is geplaatst. De bedrijven konden ook een bord bestellen met het nummer erop om aan hun bedrijf te plaatsen. Zij geven aan hun klanten en leveranciers dus gewoon hun havennummer door en zijn zo vlot bereikbaar.

GPS Haven Gent

De havennummers zijn dé ideale manier om uw weg in het havengebied te vinden. Haast elk gps-systeem kan PoI-gegevens (Points of Interest – havennummers) opladen.

Op de website van de Haven van Gent vindt u een PoI-bestand met alle havennummers.

Wegenwerken

Zelfs al zijn er momenteel geen wegenwerken in de onmiddellijke omgeving van uw zaak, dan doet u er toch goed aan om regelmatig de planning van de werken in de omgeving van Zelzate te bekijken. Zo kan u tijdig uw personeel, klanten en leveranciers inlichten over eventuele wegenwerken en omleidingen.

Klik hier voor een overzicht van de geplande wegenwerken in de omgeving van Zelzate.