Carnaval keert terug

Om 11.11 uur precies maakte de facebookpagina Carnaval Zelzate bekend dat het heidens feest nieuw leven wordt ingeblazen. ‘Het zal een driedaagse worden’, zegt Kevin De Decker van de werkgroep die in 2014 werd opgericht.

Vorig jaar richtte de werkgroep, in samenwerking met radio ZRO en de Zelzaatse feestcommissie, de party ‘Ge Zijt Van Zelzoate’ in. ‘De party werd zodanig op succes onthaald dat de werkgroep bleef bestaan’, zegt Kevin die vaste DJ is op de lokale Zelzaatse radio.

‘Dit jaar was vooral een jaar van brainstormen’, klinkt het. Uit die sessies kwam het idee om een driedaagse in te richten. In het weekend van 5 tot 7 februari 2016 (zoals de traditie voorschrijft het weekend voor Aswoensdag, nvdr) zal Zelzate terug het middelpunt van verkleedfeestjes zijn. Het volledig programma moet nog worden bekend gemaakt maar toch zijn volgend tipjes van de sluier gelicht.

Op vrijdag zou er, in samenwerking met de Zelzaatse scholen, een kinderstoet doorgaan en op zaterdag zou het kindercarnaval zijn. ‘De volledige programmatie hopen we eind november bekend te kunnen maken’, zegt Kevin.